Writers Studio By Cooper Joseph Studio

Great Design August 31, 2012 0
Writers Studio By Cooper Joseph Studio

Cooper Joseph Studio, Writer’s Studio in Ghent, New York

The writer’s studio is a place for one person to work, read and listen to music.

Open vistas to a pond and fields are to one side, the other side is immersed in deep woods. The overall impression of the structure is deceivingly simple.

Each façade is composed with distinct apertures specifically arranged to the light, the views and tailored, like a bespoke suit to his size and eye level.

The inside is, uncluttered and elegant, unified by the use of walnut. The studio volume is a small, rectilinear and restrained single-room space in the woods.

The entire interior is immersed in walnut in varied ways.

The rigid orthogonal geometry of the room is juxtaposed with dynamic sculptural designs of the furniture – a desk, a side table and two black leather armchairs.

The sliding doors are walnut plank, the pantry counter is walnut, the floors are highly polished walnut, the sink in the bathroom is made of walnut as well as some of the wainscoting in the main room.

By locating the house in the deep deciduous woods, we are able to take advantage of the leaves as sun shading in the summer months.

In the winter, when the trees lose their leaves, the building’s black exterior absorbs sunlight and with the fireplace, there is a reduction in fuel consumption.

Writers Studio by Cooper Joseph Studio

For the full story, visit Dezeen.

Photos: Elliott Kaufman.

VIA DEZEEN    SOURCE WEG Architecture

Coyuchi.com-Brand-300x250